marți, 25 ianuarie 2011

De ce?

               Cand eram mici tot timpul puneam clasica si stresanta intrebare ``De ce?``,  in incercarea de a musca putin cate putin din cunoasterea vieti ce ne inconjura! Insa azi ma intreb.. De ce am devenit atat de rai? Chiar asa am uitat sa iubim? Ne grabim si alergam toata ziua prin lucruri complicate in dependenta lacoma de a ajunge cat mai sus si printr-un indivilualism acid si extrem calcam pe oricine ca si cum am strivi un gandac intr-o nepasare acra, totul pentru a ne fi noua bine! Barfa e la colt de strada, rautatea te loveste din toate directiile, graba te impinge de la spate pentru a nu ramane in urma, dependenta de tehnologie te impinge in lumi ``mirifice``.. Incearca sa iti inchizi telefonul, sa ascunzi laptopul, sa pierzi pe undeva televizorul si sa nu iti gasesti cheile de la masina! Ai putea? Iti zic eu ca NU! Vorba Simonei Gherghe: ``Visăm pe google, rîdem pe facebook, ne dăm întalnire pe mess. Ne trăim iubirile în sms-uri şi ne amăgim c-am fi fericiţi``! Viata trece pe langa noi fara sa vedem! De ce? Pentru ca suntem mult prea hipnotizati in dorinta de a atinge niste idealuri imposibile!


               Opreste-te macar pentru o clipa in loc din graba in care te gasesti oriunde ai fi, sub orice chip te-ai arata!  Trage  cu putere in piept aer proaspat si priveste in jur! Bucura-te de bogatia simplitatii, de frumosul naturii si elibereaza-ti simturile inchise in tine! Fi macar pentru o clipa bun! Uite-te la cel de alaturi inaintea ta, ajuta-l daca iti intinde mana si cel mai important invata sa iubesti cu adevarat! 


[Impreuna putem crea o lume mai buna!]

Un comentariu:

  1. Sa stii ca exista si persoane care pretuiesc viata,care iubesc cu adevarat si care stiu sa se comporte ca niste prieteni adevarati...trebuie doar sa incercam sa nu mai vedem doar ceea ce e rau si sa acordam mai multa atentie celor care sunt cu adevarat oameni...doar putina solidaritate si intelegere...atata tot :D

    RăspundețiȘtergere